Early Warning Europe és un projecte que té com a principal objectiu crear una xarxa europea per ajudar a empreses en risc de fallida, proporcionant-les assessorament gratuït, imparcial i confidencial

El projecte pretén reduir les xifres de que cada any més de 200.000 empreses europees han de fer front a la insolvència, i 1,7 milions de llocs de treball es perden a Europa degut a la insolvència. A més, el risc de fallida és la principal por que tenen els Europeus a l’hora de crear un nou negoci: el 43% dels europeus no els agradaria crear una empresa sabent que aquesta pogués fracassar, en comparació amb només el 19% en els Estats Units.
El projecte Early Warning Europe estableix mecanismes d’alerta anticipada a la fallida en quatre països membres de la UE: Polònia, Espanya, Itàlia i Grècia, donant suport a 3500 empreses en risc de fallida entre 2017 i 2019. El projecte també impulsarà l’establiment de mecanismes d’alerta anticipada en cinc països membres més durant el període 2017-2019 – aquest seran els Països de la Segona Onada. L’objectiu final del projecte seria poder establir mecanismes d’alerta avançada en tots els països membres de la UE.
Paral·lelament el projecte està establint una xarxa europea d’experts, autoritats, associacions i cambres de comerç per millorar el marc de condicions per les PIMEs i empresaris arreu d’Europa. Aquest treball es veurà reforçat amb el desenvolupament d’un mètode innovador basat en dades per identificar les empreses en risc de fallida.

Per a més informació visitar Early Warning Europe


facebook_icono

linkedin_icono

twitter_icono